BH Triumph UP Stroppeløs MAKE BODY 7PggnY6x BH Triumph UP Stroppeløs MAKE BODY 7PggnY6x BH Triumph UP Stroppeløs MAKE BODY 7PggnY6x BH Triumph UP Stroppeløs MAKE BODY 7PggnY6x BH Triumph UP Stroppeløs MAKE BODY 7PggnY6x BH Triumph UP Stroppeløs MAKE BODY 7PggnY6x BH Triumph UP Stroppeløs MAKE BODY 7PggnY6x

Oversatt aften: To oversettere – én stemme? Nina Bouraoui på norsk

Når man oversetter skjønnlitteratur, skal man ikke bare overføre et meningsinnhold, men også gjengi en form og en stil som ofte er knyttet til en originalforfatters særegne litterære gemytt. Bør det da være et ideal at én oversetter følger ett forfatterskap, og utvikler en egen, personlig stemme til forfatteren, eller kan forskjellige oversettere bidra til å få fram flere aspekter ved forfatterskapet? Nina Bouraoui har vært en av de mest markante kvinnelige franske forfatterne de siste årene, og er også en svært stilistisk bevisst forfatter med et personlig-eksistensielt innhold i bøkene. Når hun er introdusert på norsk, med romanene Mine onde tanker (2008) og Kyssa våre er ein avskjed (2013), er de oversatt av hver sin oversetter, henholdsvis Kristina Solum og Margunn Vikingstad, som også skriver på hver sin målform. De to oversetterne gir oss smakebiter fra bøkene, og samtaler om forskjeller og likheter i tilnærmingen til forfatteren, om hvordan oversetterens egen stemme påvirker oversettelsen, og hvordan dette også er med på å prege formidlingen og resepsjonen av et utenlandsk forfatterskap. Samtalen ledes av Jon Rognlien, oversetter og litteraturanmelder i Dagbladet.

MAKE Stroppeløs Triumph BODY UP BH
Mine onde tanker
Anna Jerseykjole Anna Field Field Jerseykjole fq1ZxwHfUrSolum Forlag 2008, oversatt av Kristina Solum
Cocktailkjole Anna Field Field Field Cocktailkjole Cocktailkjole Anna Anna Anna qtT4TI Bouraoui er oppvokst i Algerie, med algerisk far og fransk mor, og gir i denne romanen et uttrykk til konflikten mellom Algerie og Frankrike gjennom beskrivelser av vold, angst, skyldfølelse og fortvilet kjærlighet. Romanen har form av en monolog, der fortelleren, henvendt til en kvinnelig psykolog, forteller om sin kamp for å forene en familie som er splittet på grunn av sin tilhørighet til to vidt forskjellige kulturer.
Triumph BH BODY MAKE Stroppeløs UP


MAKE BH BODY Triumph Stroppeløs UP BODY Triumph Stroppeløs UP MAKE BH
Kyssa våre er ein avskjed
Bokvennen Forlag 2013, omsett av Margunn Vikingstad
Romanen inneheld ei rekke nære portrett av stader, kunstverk og menneske som har vore viktige i livet til forfattaren, frå barndommen i Algerie til Paris i dag. Dei sjølvbiografiske fragmenta vekslar mellom bilde og refleksjon og tematiserer begjær, sakn og identitet.


Triumph MAKE BODY Stroppeløs BH UP

Field Anna Field Ballkjole Anna Ballkjole fw8qw1«Oversatt aften» er Norsk Oversetterforenings månedlige soaré for opplesninger, der oversetterne selv presenterer og leser fra aktuelle bøker de har gitt norsk tekst til.

ROCKS Triumph SENSATION Shapewear TRENDY COLOUR 5qpHwx06p Legger til din Google Calendar-kalender.
  • CANADA Desigual OTTAWA Desigual OTTAWA Badedrakt Badedrakt CANADA pxZqtXPX Dette laster ned evenementet i ICS-format, som kan importeres i f.eks. Apple Calendar.
  • " href="#" id="e_cwmkj5t_czm" onclick="; return false;">Legg til ekstern kalender…
    MAKE UP BH Stroppeløs Triumph BODY
    Overmateriale: 58% polyamid, 31% polyester, 11% elastan Vedlikeholdsråd: Kan ikke tørkes i tørketrommel, Håndvask