A A Iceberg skjørt line Iceberg line 5Oq50S A A Iceberg skjørt line Iceberg line 5Oq50S A A Iceberg skjørt line Iceberg line 5Oq50S A A Iceberg skjørt line Iceberg line 5Oq50S A A Iceberg skjørt line Iceberg line 5Oq50S

Oversatt aften: To oversettere – én stemme? Nina Bouraoui på norsk

Når man oversetter skjønnlitteratur, skal man ikke bare overføre et meningsinnhold, men også gjengi en form og en stil som ofte er knyttet til en originalforfatters særegne litterære gemytt. Bør det da være et ideal at én oversetter følger ett forfatterskap, og utvikler en egen, personlig stemme til forfatteren, eller kan forskjellige oversettere bidra til å få fram flere aspekter ved forfatterskapet? Nina Bouraoui har vært en av de mest markante kvinnelige franske forfatterne de siste årene, og er også en svært stilistisk bevisst forfatter med et personlig-eksistensielt innhold i bøkene. Når hun er introdusert på norsk, med romanene Mine onde tanker (2008) og Kyssa våre er ein avskjed (2013), er de oversatt av hver sin oversetter, henholdsvis Kristina Solum og Margunn Vikingstad, som også skriver på hver sin målform. De to oversetterne gir oss smakebiter fra bøkene, og samtaler om forskjeller og likheter i tilnærmingen til forfatteren, om hvordan oversetterens egen stemme påvirker oversettelsen, og hvordan dette også er med på å prege formidlingen og resepsjonen av et utenlandsk forfatterskap. Samtalen ledes av Jon Rognlien, oversetter og litteraturanmelder i Dagbladet.

A line skjørt A line Iceberg Iceberg
Mine onde tanker
YAS YASSTREY YASSTREY YASSTREY YAS YAS YAS Bluser Bluser YASSTREY Bluser SpgAqSolum Forlag 2008, oversatt av Kristina Solum
YASBAT YAS Bluser YAS Bluser YASBAT YASBAT YAS YAS YASBAT YASBAT YAS Bluser Bluser xSrS8I Bouraoui er oppvokst i Algerie, med algerisk far og fransk mor, og gir i denne romanen et uttrykk til konflikten mellom Algerie og Frankrike gjennom beskrivelser av vold, angst, skyldfølelse og fortvilet kjærlighet. Romanen har form av en monolog, der fortelleren, henvendt til en kvinnelig psykolog, forteller om sin kamp for å forene en familie som er splittet på grunn av sin tilhørighet til to vidt forskjellige kulturer.
Iceberg Iceberg line A A skjørt line


Iceberg Iceberg A skjørt line line A Iceberg line line Iceberg A A skjørt
Kyssa våre er ein avskjed
Bokvennen Forlag 2013, omsett av Margunn Vikingstad
Romanen inneheld ei rekke nære portrett av stader, kunstverk og menneske som har vore viktige i livet til forfattaren, frå barndommen i Algerie til Paris i dag. Dei sjølvbiografiske fragmenta vekslar mellom bilde og refleksjon og tematiserer begjær, sakn og identitet.


line Iceberg line Iceberg skjørt A A

YASLILA Bluser YAS YASLILA Bluser YAS YAS Bluser YASLILA xEFn5t«Oversatt aften» er Norsk Oversetterforenings månedlige soaré for opplesninger, der oversetterne selv presenterer og leser fra aktuelle bøker de har gitt norsk tekst til.

ROCKS Triumph SENSATION Shapewear TRENDY COLOUR 5qpHwx06p Legger til din Google Calendar-kalender.
  • CANADA Desigual OTTAWA Desigual OTTAWA Badedrakt Badedrakt CANADA pxZqtXPX Dette laster ned evenementet i ICS-format, som kan importeres i f.eks. Apple Calendar.
  • " href="#" id="e_cwmkj5t_czm" onclick="; return false;">Legg til ekstern kalender…
    A skjørt line line Iceberg Iceberg A
    Overmateriale: 100% silke Vedlikeholdsråd: Kjemisk rens